Gastvrijheid in crisistijd

Gastblog door Savannah Hoogendoorn, Sales Manager bij Strandhotel Westduin

Door Corona verandert er veel in het bedrijfsleven. Thuiswerken -of op zijn minst gedeeltelijk- lijkt de nieuwe norm. Dat roept bij ondernemers vragen op als: Hoe richt ik mijn kantoor in? En hoe zorg ik dat mijn medewerkers met elkaar in contact blijven? Want hoewel Teams, Zoom en andere videoconferentie software volop mogelijkheden bieden, blijft de behoefte aan persoonlijk contact groot.

Behoefte aan contact en andere omgeving
Als hotel merken wij die behoefte misschien wel extra. Ondanks, of misschien wel dankzij, de lockdowns ontvangen we nog steeds gasten die er ‘even tussenuit’ willen. In een andere omgeving nieuwe energie opdoen. Met wandelpaden, het strand en de zee op slechts 50 meter, kan dat bij ons natuurlijk prima. Dat geldt ook voor de zakelijke markt. In onze zalen -we hebben er negen- vinden ook nu nog wekelijks zakelijke bijeenkomsten plaats.

Veilig en verantwoord
Natuurlijk hebben we aanpassingen gedaan. Zo worden de zalen vooraf ingericht op de anderhalve meter-maatregel, en brengen we maaltijden en drankjes tot aan de deur. De zalen zijn flexibel in te delen en onderling te koppelen. Er is dus altijd genoeg ruimte om ervoor te zorgen dat mensen onderling afstand kunnen houden. Daarnaast moet iedereen bij binnenkomst een gezondheidsverklaring ondertekenen.

Duurzame onderneming
We zorgen er ook voor dat zakelijke groepen elkaar zo min mogelijk tegenkomen. Daarom presenteren we ons all-day buffet momenteel niet in de foyer, maar zetten het vooraf klaar in de zaal. Onze zakelijke gasten kunnen zo toch de hele dag door genieten van lokale, biologische lekkernijen. Strandhotel Westduin heeft namelijk het Green Key GOUD certificaat. Dat betekent dat we, behalve duurzame voedingsmiddelen, nog veel meer doen om de natuur en het milieu te sparen. Uiteraard zonder dat onze gasten hoeven in te leveren op comfort.

Veel terugkerende gasten
We hebben ons snel aan de nieuwe situatie aangepast. Flexibiliteit zit immers in ons DNA. Maar belangrijker is, dat we het onze particuliere én zakelijke gasten zoveel mogelijk naar de zin willen maken. Juist ook nu! Vandaar dat velen regelmatig bij ons terugkomen. Ze weten gewoon dat we het goed geregeld hebben.

Strandhotel Westduin is partner van Zeeland Retreats als trainingslocatie en startpunt van teambuilding activiteiten. Het hotel staat in Koudekerke, vlakbij Vlissingen en op slechts 50 meter van het strand. Naast 116 comfortabele kamers beschikt Strandhotel Westduin over 9 multifunctionele vergaderzalen met hoge plafonds, grote raampartijen en uitzicht op de natuur rondom. Alle zalen zijn verschillend qua sfeer en formaat, en bij grote groepen onderling te koppelen. Zaalhuur is al mogelijk vanaf een halve dag. Meer info op www.westduin.nl.

Savannah over Zeeland Retreats: “Daniela is heel enthousiast en zit vol positieve energie. Ze denkt mee en ziet onze samenwerking als een gezamenlijke uitdaging. Dat levert mooie resultaten op.”

Ook op zoek naar manieren om uw team te versterken?
Neem een kijkje onder ons trainingsaanbod!
Wellicht is de training Sterke Teams – het nieuwe samenwerken 3.0 iets voor uw bedrijf.

Artikel delen: