Netwerken Trainingen
De kracht van efficiënt en doeltreffend netwerken begint bij het bouwen van een goed netwerk.

Je bedrijf laten groeien door het creëren van een sterk netwerk.

 

“Iedereen kan netwerken.” – een uitspraak die je vast wel eens eerder gehoord hebt. Het klinkt zo makkelijk, maar dat is niet voor iedereen zo. Niet iedereen is een ‘geboren netwerker’ en veel mensen vinden het zelfs een beetje eng.

 

Toch is het goed om je te verdiepen in jouw netwerk en hoe je deze kunt uitbreiden. De snelste resultaten in je business boek je namelijk dankzij de waardevolle contacten die je hebt en onderhoudt: jouw eigen netwerk.

De kracht van efficiënt en doeltreffend netwerken begint bij het opbouwen van dat goede netwerk. Maar waar kun je het beste netwerken? Hoe vind je die interessante ondernemers en ook niet onbelangrijk: hoe ontwikkel je jouw persoonlijke netwerkstijl?

 

Als je net bent begonnen als ondernemer wil je het liefst zo snel mogelijk klanten ontvangen en jouw producten/diensten verkopen. Ook hier komt direct het belang van jouw netwerk om de hoek kijken. Jouw klant moet weten wij jij bent, wat jij biedt en waarom jouw product of dienst hen waarde geeft. Jij bent tenslotte het visitekaartje van je bedrijf.

 

Om jou te helpen bij het opbouwen en versterken van jouw netwerk organiseert Zeeland Retreats de workshop Efficiënt leren netwerken, na het volgen van deze workshop zijn jouw netwerk-skills naar een hoger niveau getild, weet jij precies hoe jij je netwerk optimaal kunt inzetten én behouden en ken je alle do’s en don’ts van het netwerken. Zo kan jij je doel snel en efficiënt bereiken door de juiste mensen aan te spreken.

 

De onderwerpen die we behandelen in de workshop zijn direct toepasbaar. De workshop bestaat uit twee avonden en twee delen: een deel theorie en een deel praktijk.

 

Na de theorie workshop weet jij hoe je:

 • Een netwerk opbouwt;
 • Welke verschillende manieren van netwerken er zijn;
 • Hoe je een netwerkgesprek begint en beëindigt;
 • Hoe je aanhaakt bij een netwerkgesprek van anderen;
 • Ken jij de top 5 do’s en don’ts.

 

Tijdens het praktijkgedeelte van de tweede avond zetten we al deze kennis in om te netwerken met elkaar, maar natuurlijk ook met anderen!

De workshop Efficiënt leren netwerken kan in-company worden gegeven, dit betekent; geen extra reistijd, een vertrouwde trainingsruimte, directe feedback van collega’s en uitermate efficiënt omgaan met kostbare tijd.

 

Wil je meer informatie over de workshop Efficiënt leren netwerken? Stuur ons dan een e-mail via info@zeelandretreats.nl.

 

 

Doe je mee?

De Zakelijke Netwerken Training start vanaf mei 2020 en word een paar keer per jaar gegeven. Neem contact op met Zeeland Retreats voor een volgende startdatum van De Zakelijke Netwerken Training.

“DO’S”  bij het Zakelijk Netwerken

  • Wees eerlijk. Immers eerlijkheid duurt het langst. 
  • Wees open en oprecht in je interesse in anderen: verborgen agenda’s worden zo ontdekt.
  • Spreek mensen aan. Sommige mensen hebben moeite om op andere mensen af te stappen. Onzekerheden zijn vaak ‘Hoe begin ik een gesprek’ of ‘Straks wil hij/zij niet met mij praten’. Toch is het goed om op mensen af te stappen. Het eerste stapje kan lastig zijn, maar vaak vordert het gesprek op een natuurlijke manier. 
  • Netwerk voornamelijk met mensen waar je het goed mee kunt vinden. Vertrouwen ontstaat nu immers sneller bij mensen die je mag.
  • Kleed je naar de gelegenheid. Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet, de eerste indruk is immers erg belangrijk.
  • Zorg dat je een goede naam hebt en houdt. Verwijs geen mensen door naar iemand uit je netwerk waarvan je twijfelt over zijn/haar capaciteiten.
  • Denk aan de lange termijn. Je kunt niet in de toekomst te kijken, mogelijk is een oninteressant contact over een jaar ineens goud waard.
  • Plan de gesprekken met je contacten efficiënt. Besteed ongeveer vijf minuten aan iedere bekende. Te lang praten is vaak onnodig en haalt de productiviteit uit het gesprek. Contact korter dan vijf minuten komt onbeleefd over en de kans bestaat dat je belangrijke informatie vergeet.

“DON’ts ” bij het ZAKELIJK Netwerken

  • Doe niet alsof. Doe niet alsof je in iemand geïnteresseerd bent als dit niet zo is. Hier prikken ervaren netwerkers en professionals zo doorheen en dat schaadt het vertrouwen.
  • Wil niet teveel. Netwerken is een kwestie van geven en nemen en overenthousiasme schrikt mensen af.
  • Concentreer je niet teveel op de opdracht in plaats van de relatie. Ga niet alleen naar een netwerkevenement met het idee dat je er veel opdrachten uit kunt halen. Als je deze insteek hebt, dan zien mensen je al snel als een profiteur. Investeer in een (langdurig) contact, hier haal je op den duur vaak meer winst uit en je zult zien dat de gesprekken natuurlijker verlopen.
  • Wees subtiel. Stap niet met je kaartje in de hand op iemand af en bel niet de dag erna gelijk om 9.05 uur je vers opgedane contact op.
  • Roddel niet. Negatieve uitspraken over anderen komen altijd als een boemerang bij je terug. Praat alleen over zaken die voor jou en je gesprekspartner relevant zijn en probeer anderen daar buiten te laten.
  • Praat niet te lang over jezelf. Dat staat ongeïnteresseerd en het is nuttiger uit te zoeken wat de ander voor jou kan betekenen.
  • Laat je contacten niet verwateren. Mensen doen veel voor iemand met wie ze een goed contact hebben opgebouwd. Laat daarom bestaand contacten niet verwateren! Houd contact!

Efficiënt Leren Netwerken TRAiNINGen
INFORMATIES

 

De Zakelijke Netwerk Training  start  vanaf mei 2020 en word een paar keer per jaar gegeven.

Neem contact op met Zeeland Retreats  voor een volgende startdatum van Zakelijke Netwerk Trainingen.

Deze training wordt gegeven i.s.m onze partners.