8 tips voor de perfecte teambuilding activiteit!

Hoe krijg je na al die tijd op afstand jouw team weer samen? En écht samen, waarbij het team meer waard is als de som der individuen? Een teambuilding activiteit! Samen erop uit en ongemerkt elkaar nog beter leren kennen, waarderen en vertrouwen. Een goed georganiseerde teambuilding activiteit zorgt voor meer verbinding en geeft nieuwe energie aan jouw team. Met deze 8 tips organiseer je de perfecte teambuilding activiteit.
1. Bepaal je doelstelling
Bepaal wat je precies met de teambuilding activiteit wil bereiken. De samenwerking verbeteren bijvoorbeeld, gezamenlijke actieplannen bepalen en misschien ook nieuwe kennis opdoen.

2. Zorg voor een buitengewone ervaring
Kies een originele activiteit, eentje die je nog niet eerder hebt georganiseerd. Niks is namelijk saaier en ineffectiever dan een jaarlijks terugkerende ‘daar gaan we weer’-activiteit.

3. Kies een passende locatie
Zeeland biedt tal van toplocaties voor teambuilding activiteiten. In een stad, in de bossen, aan de kust en op het water. Kies de locatie die bij jouw doel en activiteit past.

4. Schakel een externe trainer in
Een gespecialiseerde teambuilding trainer zorgt dat een activiteit niet alleen leuk, maar ook effectief wordt. Dit door mensen uit te dagen en patronen te herkennen, blootleggen en doorbreken.

5. Have a break
Een teambuildingdag kan best intensief zijn. Zeker wanneer je continu wordt uitgedaagd. Realiseer je dat de boog niet altijd gespannen kan staan en zorg voor voldoende breaks/ontspanning tussendoor.

6. Overweeg een meerdaags programma
Voor de ultieme mix van activiteit, ontspanning en het bereiken van inhoudelijke doelen, is een meerdaags programma ideaal. Juist tijdens diner- en ontbijtmomenten bereik je meer dan je denkt.

7. Follow-up
Eén teambuilding activiteit brengt nog geen volledige en blijvende verandering teweeg. Het geeft er wel een belangrijke aanzet toe. Zorg nadien voor een goede follow-up.

8. Besef: organisatie kost tijd
Een goede teambuilding activiteit organiseren kost tijd. Er komt vooraf en tijdens veel bij kijken. Wees je daar bewust van. Heb je die tijd niet? Schakel dan een extern organisator in. Daniela Verwilligen bijvoorbeeld.
Zij inspireert je met verrassende ideeën, kent alle toplocaties in Zeeland, schakelt de perfecte trainer in voor jouw doelstelling en neemt je alle werk uit handen.

 

Als je een teambuilding organiseert, dan wil jij dat de deelnemers zich comfortabel voelen en maximaal resultaat behalen. Bij Zeeland Retretas snappen we dit, succes en een frisse nieuwe blik voor jouw collega’s/medewerkers gegarandeerd!

 

 

Artikel delen: