Zakelijke ontsnapping
De perfecte invulling van jouw business retreat of trainingsdag – van de juiste coach tot de ideale Zeeuwse locatie. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ontdek ZAKELIJKE ONTSNAPPINGEN MET ONZE TRAINERS!

Ken je de kracht van een zakelijke ontsnapping al? Bij ons neem je even afstand van je dagelijkse werkplek voor een welverdiende adempauze. Tijdens onze zakelijke ontsnappingen vinden jij en je team de rust en de juiste tools om grip te krijgen op duurzame groei, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Onze diverse trainers en professionals staan klaar om jullie te inspireren en te begeleiden. Samen geven we een boost aan jullie team en brengen we de essentie van jullie organisatie helder in beeld. Waarom zouden klanten voor jullie moeten kiezen? En hoe kunnen jullie kwaliteiten de groei van jullie organisatie stimuleren?

Tijdens onze zakelijke ontsnappingen trekken jullie je terug in de serene omgeving van Zeeland. Hier vinden jullie de rust en inspiratie om met vernieuwde energie en creatieve ideeën jullie bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Jij bepaalt je wensen en doelen, wij verzorgen de rest!
Kom en ervaar het zelf.

 

 

Leiderschapsretreat

Om vooruit te gaan is het soms goed om even stil te staan. Als team staan jullie tijdens een retreat stil om te ontdekken waar jullie kracht ligt en welke blokkades jullie ervaren.

Brainstorm retreat

Even helemaal offline! Computer en mobiele apparaten uit en weer eens ouderwets werken op en met papier. Inspiratie opdoen zonder tijdsdruk, klinkt heerlijk toch?

SPECIAAL VOOR COACHES

Zie jij als coach op tegen het organiseren van een business retreat of trainingsdagen? Weet je niet waar je moet beginnen met de organisatie? Dat snappen wij volledig!

Opties coaching

Dit is een kleine greep uit ons aanbod voor coaching. Neem contact op voor meer mogelijkheden.

Leiderschap coaching

Als professional of teamleider kom je op de werkvloer veel uitdagingen tegen op het vlak van persoonlijke effectiviteit, communicatieve-, sociale- en interpersoonlijke vaardigheden. Denk aan het inspireren, beïnvloeden en meekrijgen van anderen, maar ook het omgaan met conflicten, het benutten van je talenten en die van anderen of het vergroten van je persoonlijke kracht. Allemaal zaken die te maken hebben met kennis en vaardigheden die niet specifiek horen bij het vak waar je voor geleerd hebt.

Met behulp van leiderschap coaching word je bewuster van het effect van je eigen gedrag en het effect van andere – effectievere – communicatie- en beïnvloedingsstijlen. Je werkt gericht aan de ontwikkeling van jouw vaardigheden op een manier die bij jou past. Passend bij jouw waarden, drijfveren, talenten en persoonlijke stijl.

Opbrengsten van leiderschap coaching

 • Doelstellingen effectiever behalen
 • Meer impact
 • Effectiever omgaan met conflictsituaties
 • Anderen inspireren en motiveren
 • De juiste rol pakken in het team
 • Medewerkers het beste uit zichzelf laten halen
 • Meer energie en persoonlijke kracht
 • Meer werkplezier en rust

Business Coaching

De naam zegt het al: business coaching is de meest zakelijke variant van coaching en is bestemd voor managers en ondernemers.

Zoals een vis het water waarin hij zwemt niet kan zien, kunnen mensen – in dit geval ondernemers – onmogelijk in staat zijn om alles te zien wat belangrijk is om als onderneming te overleven en succesvol te zijn. Vraag iemand in jouw omgeving maar eens ‘waarom’ hij of zij doet wat hij doet. Vaak krijg je dan een vragende blik of begint iemand een verhaal te stamelen. De primaire drijfveer is maar zelden duidelijk. Toch is het ‘waarom’ één van de belangrijkste aspecten van je business.

In een Business Coaching traject ga je terug naar de basis van je onderneming. Jij en de coach kijken samen naar het ‘wat’, ‘hoe’ en ‘waarom’ van je bedrijf of organisatie. Daaropvolgend kijken we welke rol, gedrag, overtuigingen en ambities hierbij passen.

Budget Coaching

Soms zien we door de bomen het bos niet meer als het aankomt op de financiën. Wanneer je dus het gevoel hebt dat je hier geen grip meer op hebt, kan een sessie budget coaching iets voor jou zijn. Het doel van budget coaching is om allereerst overzicht te creëren in inkomsten en uitgaven. Vervolgens ga je aan de slag met een budgetplan en geeft de budget coach jouw handvatten om de zaken weer op orde te krijgen. Samen zorgen wij ervoor dat jij hier ook zelf mee aan de slag kunt en er gezonde balans is en blijft in jouw financiële overzicht.

Communicatie coaching

“Communicatie is key.” Een veelgehoorde uitspraak en 100% waar. Tijdens de communicatie coaching helpt een gespecialiseerde communicatie coach jou en je team om jullie mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden te verbeteren. De coach helpt jou en je team om jullie beter uit te drukken in zowel woord als geschrift, maar ook leer je om beter te luisteren naar elkaar. Zo kun je jezelf trainen om te kunnen horen ‘wat er tussen de regels gezegd wordt’.

Communicatie training
Je communiceert gedurende de gehele dag. Soms verloopt dit helemaal naar wens, maar er zijn ook gesprekken en momenten die moeizamer verlopen. Tijdens deze waardevolle training krijg je meer inzicht in je eigen communicatiestijl en in die van anderen. Onder leiding van een professionele trainer leer je zo communiceren dat je je doelen op een prettige en effectieve manier behaalt. Met deze training vergroot je je invloed en bereik je meer resultaat, zowel zakelijk als privé.

Verkooptraining
De verkoop van producten of diensten is erg belangrijk voor je bedrijf. Een verkooptraining kan bijdragen aan de verkoopvaardigheden van je werknemers.

Een verkooptraining is een cursus om verkooptechnieken aan te leren of te verbeteren. Een verkooptraining wordt meestal gehouden op de werkvloer van je eigen bedrijf of bij het bedrijf dat de training organiseert.

Storytelling training
Storytelling staat voor het vertellen van verhalen om de betrokkenheid onder lezers/luisteraars te vergroten. Verhalen maken het makkelijker voor jouw doelgroep om een boodschap te begrijpen en met enthousiasme door te vertellen. Onze trainingen op het gebied van storytelling helpen je zelf storytelling te gebruiken als je jouw boodschappen overtuigend wil overbrengen.

Netwerken training
Netwerken is een beproefde manier om contacten te leggen en te onderhouden. Netwerken kan een waardevol instrument zijn mits het goed ingezet wordt. Maar hoe werkt netwerken precies? Hoe bouwt je een netwerk op en maakt je daar optimaal gebruik van? En hoe onderhoudt je een netwerk met veel belangen?

De antwoorden krijgt je in deze training. In deze training vergroot je jou persoonlijke zichtbaarheid in netwerken, zodat je het maximale uit jou netwerk haalt. Ook beschikt je over concrete handvatten om jou persoonlijke netwerkstijl effectief in te zetten.

Team Coaching

Team work, makes the dream work! Als team wil je het beste resultaat halen, maar dit kan soms lastig zijn. Teamleiders lopen soms tegen zaken aan die de effectiviteit, sfeer, onderlinge samenwerking en prestaties van het team negatief beïnvloeden. Het is belangrijk dat op zulke momenten een teamleider, maar ook de teamleden aan de bel trekken.

Patrick Lencioni schrijft in zijn boek ‘De vijf frustraties van teamwork’ wat de vijf belangrijkste oorzaken zijn voor het minder goed functioneren van een team.

 • Een gebrek aan vertrouwen
 • Angst voor conflicten
 • Gebrek aan betrokkenheid
 • Het vermijden van verantwoordelijkheid
 • Te weinig aandacht voor de resultaten van het team

Tijdens de team coaching worden jullie uit je werkomgeving gehaald en gaan we kijken hoe jullie als team weer goed en gezond kunnen functioneren of zelfs nog beter kunnen functioneren! Zo worden jullie als team nog effectiever en succesvoller. De coach verricht waar nodig interventies om het team verder te helpen.

Opbrengsten van team coaching:

 • Wederzijds begrip tussen teamleden
 • Meer veiligheid en respect
 • Verbeterde communicatie en samenwerking
 • Heldere focus op teamdoelen en meer ‘eigenaarschap’
 • Heldere afspraken ‘teamregels’ (hoe gaan wij met elkaar om)
 • Effectievere team vergaderingen/ meetings
 • Meer werkplezier
 • Betere teamprestaties

Performance Coaching

Als mens willen we altijd presteren. Wil je alles eruit halen wat erin zit? Dan kane een performance coach jou verder helpen. Niet voor niets hebben veel professionals – ook bijvoorbeeld topsporters – een personal coach.

Volgens Mihaly Csikszentmihalyi (boek: Flow) kan het gevoel van flow gekenmerkt worden door ten minste een aantal van de volgende acht kenmerken.

 • Een duidelijk doel
 • Concentratie en doelgerichtheid
 • Verlies van zelfbewustzijn: men gaat volledig op in de activiteit en vergeet zichzelf
 • Verlies van tijdsbesef: de tijd vliegt voorbij
 • Directe feedback: succes en falen ten aanzien van de activiteit zijn onmiddellijk duidelijk zodat men daarop het eigen handelen direct kan aanpassen
 • Evenwicht tussen de eigen vaardigheid en de uit te voeren activiteit: de bezigheden zijn heel uitdagend, echter nét niet te moeilijk om met succes uit te voeren
 • Een gevoel van persoonlijke controle over de situatie of activiteit of misschien juist het gevoel van het op dat moment even volledig vrij zijn van die ‘controle’
 • De activiteit is intrinsiek belonend

Stress en Burn-out Coaching

Een dosis gezonde stress voelen we allemaal wel eens; het houdt je scherp. Wanneer je echter merkt dat je steeds vaker gestrest bent en de draaglast groter wordt dan je kunt dragen; dan is er mogelijk een probleem.

Het aantal burn-outs groeit flink en ook zeker onder jongeren is dit geen verrassende diagnose meer. Wanneer je structureel meer van jezelf vraagt dan je aankunt heb je grote kans om een burn-out te krijgen. Vaak heeft een burn-out een langere aanloopperiode, tot jouw limieten echt bereikt zijn. Dagelijkse activiteiten kunnen voor je gevoel ineens zwaarder lijken dan eerst. In het geval van een burn-out vertoont je lichaam drie of meer van de volgende spanningsklachten*:

 • vooral lichamelijke moeheid: een uitgeput gevoel;
 • een geestelijke moeheid: moeite om de aandacht erbij te houden (concentreren) en/of dingen te onthouden (geheugen);
 • onrustig slapen;
 • prikkelbaar zijn (snel boos of geïrriteerd);
 • niet tegen drukte of lawaai kunnen;
 • gemakkelijk huilen;
 • piekeren;
 • een gejaagd gevoel.*

* (bron: www.thuisarts.nl en www.coaches.nl)

Dit wil je als organisatie natuurlijk voorkomen voor je werknemers of team. Onze coach gaat samen met jullie kijken hoe je het stresslevel kunt verlagen, maar ook hoe je als team elkaar kunt helpen wanneer je ziet dat een teamlid bepaalde symptomen vertoont. De coach gaat jou en je team (preventief) helpen om een burn-out te voorkomen en terug naar een leven te gaan van ‘gezonde stress’.

Coachen middels paarden

Coaching met behulp van paarden is een erg effectieve manier van coaching. Tijdens de sessie krijg je opdrachten die je samen met het paard uitvoert. Er komen verschillende thema’s uit het dagelijks leven aan bod. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben met paarden. Het werken met paarden is een hele fijne manier van coaching, omdat je leert door ‘te doen’.

Paardencoaching is vooral effectief wanneer je niet lekker in je vel zit of wil werken aan je zelfvertrouwen, maar ook bij concentratieproblemen of faalangst kunnen de paarden jou helpen. Samen creëren we een veilige plek waar je kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Opties ontspanning

Wil je jouw business retreat aanvullen met ontspannende activiteiten? Hieronder vind je een greep uit ons aanbod.  Neem contact op voor meer mogelijkheden.

Wandeling of fietstocht

Een flinke wandeling of fietstocht in de natuur kan wonderen doen. Een frisse neus halen is daarom heerlijk als je even wilt ontspannen. Doordat je meer zuurstof binnenkrijgt worden je brein en geest als het ware gereset. Je zintuigen worden geprikkeld en na deze wandeling of fietstocht kun jij zeker weer vol energie aan de slag! De wandeling of fietstocht vindt plaats in de natuur langs zee en duinen en kan zowel met als zonder begeleiding. Wil je tijdens de wandeling iets extra’s doen? Kies dan voor PowerWalking of Mindful wandelen.

PowerWalking
PowerWalking is lopen in een stevig tempo (zonder stokken) met een actieve houding waarbij je alle spieren gebruikt.

Mindful wandelen
Mindful wandelen is het bewegen (buiten, in de natuur) zonder prestatiedruk, maar met aandacht voor je ademhaling in combinatie met mindfulness en yoga (oefeningen).

Yoga onder begeleiding

In yoga gaat het er niet om hoever je komt in een beweging, maar dat je goed naar je eigen lichaam luistert. Waar liggen jouw grenzen? Elke houding in yoga heeft als doel om je organen, klieren, gewrichten, zenuwstelsel, bloedvaten, evenwicht, etc. beter te laten functioneren. Daarnaast bevordert het de soepelheid van het lichaam. Tijdens de yogahoudingen, rek, strek en span je allerlei spieren. De houdingen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam.

Na deze les voel jij je weer heerlijk ontspannen!

Pilates

Pilates is een training waarbij je werkt aan je houding, stabiliteit, coördinatie en ademhaling. Hierbij is een focus op lichaam en geest het uitgangspunt. Tijdens deze effectieve training versterk en rek je je spiergroepen, om een sterk en soepel lichaam te krijgen.

Om je lichaam te versterken en versoepelen is een sterke core/kern van belang. Dit zijn onder andere het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet, daarom is het belangrijk om de stabiliteit van je kern te trainen. Een sterke kern zorgt in elke activiteit voor meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures.

Tai Chi

Tai Chi is een opeenvolging van langzame, vloeiende en ronde bewegingen met als doel de energieën in je lichaam gelijkmatig te laten stromen. Tai Chi heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder:

 • Het leert je aandacht brengen naar het hier en nu, bewust aanwezig zijn (Mindfulness)
 • Ademhaling verloopt traag en natuurlijk
 • De regelmaat of het continue zorgt voor een rustig effect
 • Je krijgt controle over je beweging en je evenwicht
 • Je ontwikkelt het gewaarworden, waarbij én de hersenen én het lichaam in een actieve aandacht verkeren en reageren.

Bij Tai Chi ligt de focus op ontspanning, gezondheid en balans.

Bodyhoop

Een les bodyhoop gaat verder dan alleen trainen met een fitness hoelahoop. De bodyhoop is een verzwaarde hoelahoop wat ervoor zorgt dat jij een echte work-out krijgt. Behalve dat je snel en makkelijk je buik-, rug-, been- en bilspieren traint, werk je ook aan een betere conditie en motoriek. Daarnaast bevordert het ook je spijsvertering. Deze work-out traint jouw lichaam dus vanbinnen en vanbuiten!

Massage

Ontspanningsmassage

De naam zegt het al: de ontspanningsmassage is een massage waarbij jij helemaal ontspant. Bij een ontspanningsmassage wordt gebruikt gemaakt van etherische massageolie, welke direct op de huid wordt aangebracht. De massage is bedoeld om los te komen van stress in zowel lichaam als geest. De massage werkt niet alleen ontspannend, maar heeft meerdere voordelen voor het hele lichaam. Zo wordt de bloedcirculatie verbeterd, zorgt de massage voor meer energie en verhoogt deze het gezond functioneren van de huid.

Stoelmassage

De stoelmassage is een drukpuntmassage die gebaseerd is op een traditionele Japanse reeks van drukpunten op de energiebanen. Deze massage werkt preventief en effectief bij bestaande klachten. In een korte tijd worden (over de kleding heen) nek, schouders, rug, armen, handen, heupen en het hoofd gemasseerd, met een verkwikkend en ontspannend gevoel als gevolg. De stoelmassage vermindert en voorkomt houding gerelateerde klachten en symptomen van stress zoals RSI, spierspanning, hoofdpijn, migraine, nek- en rugklachten. Een stoelmassage van eenmaal per week of eenmaal per twee weken is het meest effectief.

Culinaire mogelijkheden:

Bij een trainingsdag of business retreat hoort natuurlijk ook goed eten. Daarom werken wij samen met een cateraar die gebruikt maakt van Zeeuwse streekproducten waaronder vers lamsvlees, rund, schaal- en schelpdieren en zeegroenten. Ook voor de deelnemers die vegetarisch of veganistisch eten zijn er genoeg opties*.

Wil je dit culinaire moment als onderdeel van een activiteit in je programma? Dan kun je er ook voor kiezen om onder begeleiding van de kok samen met je team het eten zelf te bereiden.

*Heeft u specifieke wensen, laat het ons weten, wij verzorgen graag maatwerk. Neem gerust eens contact op.

Aangenaam

"Aangenaam: ik ben Daniela Verwilligen en neem je graag mee in de wereld van Zeeland Retreats..."

Ontvang meer inspiratie in je mail box

Zeeland Retreats bied je tools en inspiratie voor meer succes en plezier in je werk. Meld je aan en ontvang in je e-mail informatie over ontwikkelmogelijkheden, trainingen, teambuilding activiteiten  en speciale aanbiedingen.

De kracht van de Ondernemingsraad: Samen navigeren naar succes!

Stel je voor dat je aan het roer staat van een schip dat de woelige zeeën van de bedrijfswereld doorkruist. Te midden van deze reis merk je een krachtig instrument op dat de koers van je schip/onderneming kan versterken en de golven van verandering kan omarmen: de...

Van begrafenis tot business: Daniela en Joost’s ongewone Pad!

Het begin én vervolg Twee jaar geleden zijn wij, Daniela en Joost, gaan samenwerken. Het begon allemaal met een vraag. Of nee, met een ingeving. Of eigenlijk met een kerstpakket. Of wacht, met een begrafenis! Maar nu is het één groot feest! De eerste keer dat we...

Zijn waar je moet zijn, zonder dat je er bent. Dat is waar we goed in zijn!

ZIJN WAAR JE MOET ZIJN, ZONDER DAT JE ER BENT. DAT IS WAAR WE GOED IN ZIJN 😉 Pasgeleden vertelden we je over de grote groep van 65 personen waarvoor we een tweedaagse teambuilding- en training-retreat op Schouwen-Duiveland verzorgden. Nou, op de dag erna ontvingen we...

Voor Workday waren het onlangs even geen gewone werkdagen. Wij maakten ze éxtra bijzonder!

VOOR WORKDAY WAREN HET ONLANGS EVEN GEEN GEWONE WERKDAGEN. WIJ MAAKTEN ZE ÉXTRA BIJZONDER! De 65 medewerkers van de Nederlandse en Belgische vestigingen van dit internationale bedrijf beleefden een tweedaagse retreat met teambuilding en training. En dat in het mooie...

Een perfect georganiseerd avontuur: Onze samenwerking met Rijkswaterstaat Zee en Delta

Wat een ervaring!Het was een ware eer om te worden gevraagd om samen te werken bij de organisatie van de epische familiedag, in samenwerking met Topshuis voor Rijkswaterstaat Zee en Delta! Het weer was perfect en de kinderen beleefden een dag om nooit te vergeten. Ze...

Een nieuwe OR oprichten. Hoe doe je dat?

Een nieuwe OR oprichten. Hoe doe je dat? Een OR oprichten. Het klinkt zo simpel. Je vraagt medewerkers of ze erin willen deelnemen, houdt verkiezingen en dan… ja, wat dan eigenlijk? Voor die vraag stonden ze onlangs bij Feyter Forklift Services. Yorick Block,...

Een Buitengewoon Bouwend Avontuur: Het Evenement in het TOPSHUIS Zeeland!

Een Buitengewoon Bouwend Avontuur: Het Evenement in het TOPSHUIS Zeeland! Organiseer een uniek evenement en laat een onuitwisbare indruk achter - je krijgt maar één kans. En die kans hebben wij benut bij het organiseren van een buitengewoon evenement voor Bouwend...

De Zeeuwse Avonturiers

"De Zeeuwse Avonturiers"Daar gingen we dan, op tijd weg om onze gasten op te vangen voor hun tweedaagse training en teambuilding in Zeeland. Het was een prachtige ochtend, zonovergoten en het begon al warm te worden. Met de energie van een team dat klaar was voor...

Teambuilding organiseren: de ultieme checklist voor een onvergetelijke ervaring!

Teambuilding organiseren: de ultieme checklist voor een onvergetelijke ervaring! Ga jij binnenkort een teamevent organiseren en ben je op zoek naar de beste teambuildingactiviteiten? Fantastisch! Met zoveel keuzes kan het lastig zijn om te weten waar te beginnen. Maar...

Je hebt teambuilding en teambuilding!

Je hebt teambuilding en teambuilding Wil je doelgericht aan de ontwikkeling van je team werken of er gewoon eens gezellig met z’n allen tussenuit? Het kan allebei, met teambuilding. We vullen de activiteit in naar jouw behoeften. Teambuilding & ontwikkeling Wil je...

Vertrouwd door:

Logo Bouwend Nederland