Nu we de Route Périphérique weer achter ons laten en een frisse start maken op het werk, komen we opnieuw op een druk knooppunt terecht. Taken, verantwoordelijkheden, werkdruk en oh jee, na een lange tijd van afstand ook weer collega’s om ons heen. Wat doen we? Gewoon oogkleppen op en gas geven of eerst de juiste route uitstippelen? Dit knooppunt smeekt om een heisessie!

We staan als het ware terug op de Route Périphérique en twijfelen welke van de vijfendertig afslagen we moeten nemen. Om ons heen gebeurt er van alles en we zijn geneigd om de veilige binnenring te kiezen, met de stroom mee te rijden en een rustig moment af te wachten voor de juiste afslag. Maar als je dat doet, blijf je rondjes rijden. Rustig wordt het namelijk nooit.

Richting bepalen

Tijd dus voor actie. Je wilt als bedrijf immers vooruit. Maar in welke richting? Daarvoor is visie nodig. Een visie die breed gedragen wordt, waar het team enthousiast over is en energie van krijgt. Dat alles is wat een heisessie teweeg brengt. Even een moment van stilstand, samen op de hei brainstormen over de juiste route en dan gaan met die banaan!

Zeker nu, weer verbinden

Zeker nu, met een lastige periode van strenge lockdowns achter de rug, is dit het uitgelezen moment om weer echt met elkaar te verbinden en de neuzen dezelfde kant uit te laten wijzen. Een goede heisessie is hiervoor het ideale middel. Op een rustige plek, ver van kantoor, echt even aandacht hebben voor elkaar en met hernieuwde energie nadenken over de doelen die je samen wilt nastreven.

Rust, bos, strand, Zeeland

De beste plek voor een heisessie is een rustige omgeving, vrij van de overvloed aan dagelijkse prikkels. Vooral de bossen en het strand zijn veel gekozen hei-locaties. Het is dan ook niet gek dat je in de rust-, bos- en strandrijke provincie Zeeland veel mogelijkheden voor heisessies vindt. Er zijn zelfs gespecialiseerde bedrijven, zoals Zeeland Retreats, die heisessies van A tot Z organiseren en begeleiden.

Wat doe jij?

Wat doe jij op dit knooppunt, nu de drukte van alledag weer overheerst? Gas geven of even een paar dagen op de rem trappen om de juiste koers te bepalen?

Daniela Verwilligen 06 22812037

Artikel delen: