Infraplatform Zeeland GOES to Bauma!

Donderdag 27 oktober 02.00 uur!

De wekker maakt mij wakker op dit ontzettend vroege (of voor sommigen misschien late…) uur. Een uur later gaan we, Zeeland Retreats, met de auto naar Schiphol vanwaar we naar München vliegen met dertien anderen: alle leden van het Infraplatform Zeeland. Om ca. 10 uur arriveren we op de Bauma, een van ’s werelds grootste beurzen op het gebied van equipment voor bouw- en infrabedrijven.

Ddddd…

Om één uur staat het eerste officiële beursbezoek gepland. We worden bij Prime Drilling ontvangen met koffie/bier (ach, we zijn toch al elf uur op) en een warme hap. Daarna krijgen we een uitgebreide rondleiding en introductie over hun drilling machines. Indddddrukwekkend!

Waaieren en hijsen

Na afloop waaieren we uit over het beursterrein en zoekt iedereen dat wat hij wil zien. Om een uur of half vijf verzamelen we ons weer. Dit keer bij Sennebogen voor het bezichtigen van hun modernste kranen, waaronder ook volledig elektrische!

Genieten

Na deze waardevolle beursdag gaan we gezamenlijk naar het hotel om ons op te frissen voor het avondprogramma. We zijn door Sennebogen uitgenodigd voor een diner in de Nockherberg. Iedereen geniet en gaat na afloop in groepjes naar het hotel voor de broodnodige nachtrust.

Beursdag 2

Vrijdags is het weer bijtijds ontbijten om acht uur. Daarna vertrekken we met het OV naar de beurs. Dat werkt verbluffend goed en nog geen half uur later staan we met zijn allen weer op het Messe beursterrein. Hier brengen we onder meer een uitgebreid bezoek aan Dieseko, waar we een fantastische rondleiding en koffie krijgen.

Tot grote hoogte

Zeeland Retreats zou Zeeland Retreats niet zijn als we naast het officiële gedeelte niet ook voor toffe nevenactiviteiten zouden zorgen. Dus staan we een paar uur later met het grootste deel van de aanwezigen bij het metrostation. Op naar het voormalig Olympisch dorp. Daar stijgen we tot grote hoogte. 185 meter om precies te zijn. We lunchen namelijk op een unieke plek: in de televisietoren. Tijdens een heerlijke lunch genieten we van een overweldigend uitzicht over München.

BMW

Onder een heerlijke zonnetje (jawel, in oktober!) lopen we vervolgens naar BMW. We bezoeken allereerst het museum later, als ook de laatste beursgangers weer zijn aangesloten, krijgen we een rondleiding door BMW Welt. Hier wordt de hele geschiedenis van het merk door een gids belicht aan de hand van de vele modellen die hier zijn verzameld in de afgelopen 100 jaar.

Diner bij Motorworld

Na afloop is de dag een heel eind om en begeven wij ons naar restaurant Motorworld – we houden het autosfeertje nog even vast – om tot rust te komen en de magen te vullen. In dit fantastische restaurant dineren we tussen allerlei mooie, bijzondere auto’s en genieten we van een goede maaltijd en bier! Het werd een gezellige avond die voor sommigen pas in de vroege uurtjes, na enig gefeest, in het hotel eindigde.

Water in München

Zaterdag, de laatste dag van onze reis, staat in het teken van de stad München en haar cultuur. We beginnen de dag met een fietstocht in het centrum en slaan hierbij het Engelse park niet over. Tussendoor stoppen we voor koffie en water… Ja, water! De vorige avond laat toch bij een aantal mensen wat sporen na J  De gids voor vandaag stopt op diverse plaatsen en vertelt over musea, geschiedenis en de inwoners van de stad.

Terug naar bier

Aan het eind van de ochtend worden de fietsen ingeleverd en verplaatsen we ons met OV naar de Augustiner Keller voor een goede lunch en… bier. Heel voorzichtig gaat dit weer lukken. Gelukkig maar, want het middagprogramma bestaat uit het bezoek aan twee bierbrouwerijen en een proeverij bij Paulaner. Dit wordt erg gewaardeerd.

Terug naar huis

Aan het eind van de middag is de reis voorbij. Per taxibusjes verplaatsen we ons via het hotel, ophalen van de koffers, naar het vliegveld. Om acht uur vertrekt het vliegtuig naar Schiphol en na een rustige vlucht komt er definitief een eind aan deze geslaagde reis. Iedereen neemt afscheid en gaat tegen tien uur met eigen vervoer en een voldaan gevoel huiswaarts.

Wat een mooie reis, wat een belevenis!

Benieuwd hoe wij jouw bedrijf volledig kunnen ontzorgen bij de creatie en organisatie van jouw meeting?
De voorbereiding, uitwerking en organisatie van een training, meeting of een teambuilding activiteit neemt vaak flink wat tijd in beslag? Behalve het besparen van tijd, kan de inzet van Zeeland Retreats je op diverse aspecten ondersteuning bieden. Hier kan je aan denken aan advies, creativiteit, expertise, kennis en volledig ontzorgen!

Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

☎️: 06 22812037 Daniela 
☎️: 06 53978568 Joost
📮daniela@zeelandretreats.nl
📮joost@zeelandretreats.nl

Artikel delen: