Ondernemingsraad Training voor Voorzitter en secretaris

Ondernemingsraad Training voor Voorzitter en secretaris.

Een onmisbaar duo bij elke OR-vergadering.

Herken je dit?

De ondernemingsraad verkiezingen zijn voorbij en vanuit de ondernemingsraad moeten functionarissen worden gekozen. Toch zeker een voorzitter en een secretaris want anders wordt het lastig werken. De vraag wordt gesteld “wie stelt zich kandidaat als voorzitter”? Het wordt angstig stil en na een tijdje zegt iemand, vanuit zijn of haar verantwoordelijkheidsgevoel “Oké, ik stel me beschikbaar”. Een zucht van verlichting gaat door de groep aanwezigen want deze slag is gewonnen. Het invullen van de secretarisrol is de volgende stap. Maar dan moet de spiksplinternieuwe voorzitter aan de slag! Zo goed en kwaad als het kan zal hij/zij de rol invulling geven en trachten de vergaderingen in goede banen te leiden.

Vergis je niet, dit is een lastige functie.

Je bent immers niet hiërarchisch hun leidinggevende. Je hebt mogelijk helemaal geen leidinggevende ervaring of opleiding en hoe houd je dan de orde en breng je structuur aan.

Hoe houd je dat OR lid in toom die als een olifant door de porseleinkast gaat? Hoe snoer je dat OR lid de mond die alle tijd in beslag neemt en andere niet aan het woord laat komen.

Hoe krijg je het voor elkaar dat de OR leden voorbereid zijn voor de vergadering start en niet nog alle stukken moeten lezen en met extra agendapunten aankomen? Hoe zorg je dat de opgegeven eindtijd ook wordt gehaald en er ook nog eens besluiten zijn genomen en acties zijn uitgezet?

Dat is een hele opgave en daar heb je hulp bij nodig, dat is heel normaal.

Je secretaris speelt daar een grote rol bij. Jullie moeten het stuur van de OR worden en zijn. Jullie zijn de regisseurs van de vergadering. Jullie zijn als Yin en Yang, en brengen de balans aan.

In de training “Voorzitter en Secretaris, een onmisbaar duo voor elke OR-vergadering” gaan we jullie aanleren hoe je dit doet. Hierin ga je zaken en de verschillende rollen tijdens een vergadering herkennen en leren hoe hier zodanig mee om te gaan dat jullie de regie hebben. Dat jullie niet leeglopen aan energie maar juist vollopen! Een dag training waarin je ook andere voorzitters en secretarissen ontmoet die ook willen ontwikkelen en hun ondernemingsraad en de vergaderingen naar een hoger niveau willen brengen.

Deze interactieve trainingsdag zal veel vanuit de praktijk uit gericht zijn en jij zult daardoor zaken herkennen vanuit je eigen situatie. De handvatten die we je geven kan je meteen toepassen. Sterker nog, je zult ze gelijk moeten toepassen op die dag! Uiteraard allemaal met een gezonde dosis humor en in een veilige omgeving en sfeer.

ANNULERINGSREGELING

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor je niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kun je kosteloos annuleren. Wanneer je je binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt Zeeland Retreats de totale cursusprijs in rekening. 
Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email).

 

Na afloop is er de gelegenheid om te netwerken met een hapje en een drankje (in prijs inbegrepen)

Eigenschappen 

Datum:

7 maart 2024

Duur van de training:

1 dag – Deze training bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen van elk 3,5 uur. In de ochtend wordt op een inspirerende en interactieve manier aandacht besteed aan de theorie. Na een smakelijke lunch volgt in de middag een activiteit en kunnen de deelnemers het geleerde direct in de praktijk brengen.

We sluiten de dag onder het genot van een hapje en een drankje af.

Prijs: € 495,- p.p ex. btw (incl. lunch en hapje en drankje)
Deelnemers: Maximaal 14 

 

Na afloop is er de gelegenheid om te netwerken met een hapje en een drankje (in prijs inbegrepen)

 

Wil je meer weten over de training:

    Reserveren

    "*" geeft vereiste velden aan

    Aangenaam

    "Aangenaam: ik ben Daniela Verwilligen en neem je graag mee in de wereld van Zeeland Retreats..."