Gastblog door Arie-Geert Jongeneel, Communicatietrainer bij BSIEC

Over elkaar versterken gesproken! BSIEC werkt samen met Zeeland Retreats!

Allereerst iets over mezelf. Met mijn jarenlange ervaring in diverse leidinggevende en salesgerichte functies, zowel in profit als non-profit organisaties, heb ik ervaren hoe belangrijk goede communicatie is om echt succesvol te zijn. Waarom gaat het bij de ene klant als vanzelf en bij de andere niet? Waarom heb je met de ene geen klik en met de andere persoon wel?

En dat niet alleen in zakelijk opzicht maar ook privé. Het waren voor mij vragen waar ik geen antwoord op kon geven. Totdat ik zo’n drie jaar geleden in aanraking kwam met het Process Communication Model® (PCM). Ik had al diverse ‘modellen’ in mijn loopbaan voorbij zien komen, maar dit is een instrument dat mij antwoord gaf op die vragen en daar was ik enorm blij mee. Bovendien gaf het niet alleen antwoord, maar kwam ik tot de ontdekking dat het nog veel verder ging. Het gaf ook duidelijkheid in stresspatronen die mensen laten zien en hoe je iemand kan uitnodigen om uit de negatieve stressspiraal te komen. Het is werkelijk verbluffend om te zien dat het nog echt werkt ook. Dat was voor mij de aanleiding om te beslissen dat ik mijn verdere carrière wil vervolgen als communicatietrainer. Om ook anderen te laten ervaren wat de kracht van PCM is. En zo begon ik met mijn onderneming BSIEC, een afkorting van ‘Be Successful, Improve Each Contact’. Een naam die klinkt als ‘Basic’, het fundament, waar het begint.

En toen kwam ik ook nog in contact met Daniela van Zeeland Retreats. Ze maakte op mij een sterke indruk omdat ze weet wat ze wil, namelijk: een inspirerende en leerzame omgeving creëren voor groepen mensen en daar heeft ze diverse opties voor. Toen we in gesprek raakten was ik overtuigd dat wij elkaar versterken. Haar business is een welkome aanvulling op de mijne. Daniela zorgt voor de ontspanning, ik focus me dan op de inspanning. En wat is nou nog mooier om dat te combineren, om te leren in een omgeving waarbij het nuttige met het aangename is verenigd.
In de door haar voorbereide ambiance ga ik met groepen aan de slag om bijvoorbeeld te gaan werken aan het verbeteren van de onderlinge communicatie, de motivatie en de samenwerking. Dit doe ik door groepen mee te nemen in het model PCM. Eigenlijk is het geen model maar een praktisch instrument dat je zicht geeft op je eigen gedragingen en welke communicatieve voorkeuren je hebt. Dit niet alleen van jezelf maar ook van anderen. Door goed te observeren hoe anderen reageren kun je effectief leren reageren en communiceren. Want door dat te beheersen ben je in staat om echt contact te maken met iedereen. Dan vergroot je jouw zakelijk en persoonlijk succes en minimaliseer je de kans op verstorende miscommunicatie en stress. Dat wil toch iedereen?

PCM, the tool to make a daily difference
Kortom, zoek jij de ideale leeromgeving om te werken aan het verbeteren van jouw communicatieve (team)vaardigheden? Dan kun je niet om BSIEC en Zeeland Retreats heen. Daniela verzorgt alles tot in de puntjes en ik ga vol passie met jullie als groep aan de slag.

Maak ook de keuze voor meer succes, zowel zakelijk als privé, door met en van elkaar te leren in een ontspannende en plezierige trainingsomgeving!

Meer info:

www.bsiec.nl

Artikel delen: