Het begin én vervolg

Twee jaar geleden zijn wij, Daniela en Joost, gaan samenwerken. Het begon allemaal met een vraag. Of nee, met een ingeving. Of eigenlijk met een kerstpakket. Of wacht, met een begrafenis! Maar nu is het één groot feest! De eerste keer dat we elkaar ontmoetten was op een begrafenis, zo’n vier jaar geleden. We raakten in gesprek en, hoe vreselijk fout dat in deze context ook klinkt, hadden samen meteen de grootste lol. Anderhalf jaar later kruisten onze paden elkaar opnieuw bij een opdracht voor de verzorging van kerstpakketten. Joost als opdrachtgever, Daniela als aanbieder. Hé, ken ik jou niet ergens van…?

Ingeving

De klik was er meteen weer en Daniela kreeg een ingeving. ‘Zeg, Joost, kun jij me helpen Zeeland Retreats naar een hoger plan te tillen?’. ‘Tuurlijk’, was zijn reactie. Dus Joost verdiepte zich wat in het bedrijf en gaf Daniela waardevolle tips mee, waaronder het betrekken van een businesspartner. Dat Daniela met haar vraag Joost al lang als businesspartner op het oog had, had hij toen nog niet door.

Bijzondere match

Toen de werkelijke vraag van Daniela eenmaal bij Joost doordrong… nou ja, de rest is geschiedenis. De bijzondere match van een beginnende, enthousiaste, creatieve ‘alles is leuk, ik zeg overal ja op!!’-ondernemer en een rustige, ervaren, gedegen ‘laten we eerst eens focus aanbrengen’-ondernemer was gemaakt.

Eerste focus

De eerste focus kwam op trainingen voor ondernemingsraden te liggen. Het organisatietalent van Daniela en de inhoudelijke kennis van Joost zorgden ervoor dat Zeeland Retreats een waardevolle partner werd voor deze doelgroep. Daarnaast bleek de optelsom van creatieve ideeën en een groot netwerk ook lekker te werken bij de organisatie van teambuildings en meerdaagse uitjes voor organisaties.

Compleet verschillend

Ging dit allemaal vanzelf? Ja en nee. Daniela moest wennen aan de focus. Joost moest wennen aan de creatieve uitspattingen. Maar het werkte als een trein! Juist onze twee compleet verschillende achtergronden en inzichten blijken nu de kracht van Zeeland Retreats te zijn.

Heerlijk!

Als businesspartners voelen we elkaar al vanaf het begin feilloos aan. Dat uit zich op allerlei manieren. Je laat vol vertrouwen een balletje voorbij gaan omdat je weet dat de ander ‘m feilloos inkopt. En een corrigerend schopje onder tafel wordt beantwoord met een ‘je hebt gelijk, ik draaf door’-knikje. Heerlijk!

Keer op keer succes

We hebben in twee jaar tijd fantastische opdrachten mogen uitvoeren. Trainingen, teambuildings, meerdaagse beursbezoeken en een citytrip naar Parijs. Door ons steeds te verdiepen in onze klant en meer te leveren dan diegene verwacht, werd het keer op keer een succes. Ook voor dit jaar staan er weer gave opdrachten op de planning, waaronder een citytrip naar Lissabon. Zin in!!

Wordt vervolgd

Maar eh, als je zoveel doet… wat is dan je focus? Nou, die is er zeker wel! We hebben het onderling veel over wat we doen, hoe we dat willen doen en voor wie. We nemen niet zomaar iedere opdracht aan, maar alleen de opdrachten die bij ons passen. Welke dat zijn? Die vraag beantwoorden we binnenkort. Wordt vervolgd!

Artikel delen: