Bouw een fiets voor Afrika

Teambuilding: fiets voor Afrika

Bouw een fiets voor Afrika en versterk het teamgevoel met deze ultieme team challenge. Strijd met collega’s om de beste onderdelen en bouw gezamenlijk een kwalitatief uitstekende fiets, uitgerust met de mooiste accessoires. Tijdens dit dynamische spelprogramma worden breinbrekers opgelost en accessoires verdiend om de fiets helemaal af te maken. Het winnende team ontvangt een originele prijs, maar het echte doel is om bij te dragen aan een goed doel. De gedoneerde fietsen worden geschonken aan stichting Tools To Work, die zich inzet voor projecten in Afrika. Een duurzaam en circulair TOP-uitje dat geschikt is voor teambuilding en het creëren van awareness voor de problemen in Afrika.

Dynamisch spelprogramma

Zijn jullie klaar voor de uitdaging? Eerst starten we het programma met het onderverdelen van de deelnemers in teams. Elk team heeft als doel om tijdens dit evenement complete, kwalitatief uitstekende fiets te bouwen, uitgerust met de mooiste accessoires. Alle teams krijgen daarvoor een kaal frame. Om de overige onderdelen moet gestreden worden. Wat volgt is een dynamisch en bruisend spelprogramma waarbij teams proberen elkaar te slim af te zijn. Onderdelen worden verworven door goed in te kopen en te onderhandelen. Daarna begint het bouwen.

Terwijl de fiets in elkaar wordt gezet, liggen er verschillende breinbrekers voor jullie klaar. Hiermee kunnen er accessoires worden verdiend die de fiets helemaal af zullen maken, zoals bijvoorbeeld een fietsbel, verlichting, vlaggetjes of een bagagerek voorop. Dit alles zorgt ervoor dat iedereen betrokken is! Aan het einde van dit evenement worden de fietsen door de deelnemers getest voor de praktijk. Onder luid applaus volgt de ereronde en ontvangt het winnende team tot slot een originele prijs.

Teambuilding voor het goede doel

De fietsen die worden gebouwd zijn gedoneerd aan de stichting Tools To Work (ANBI erkend). Dit zijn bijvoorbeeld ex verhuurfietsen of OV fietsen. Deze fietsen zijn erg geschikt voor Afrika omdat ze stevig en eenvoudig zijn. Het evenement is bedoeld om iedereen bekend te maken met het werk van de stichting en awareness te creëren voor de problemen in Afrika. De leuke bijkomstigheid is dat jullie echt een direct steentje bijdragen, want dankzij jullie donatie worden er fietsen en andere goederen opgestuurd naar projecten in Afrika.

Bij Bouw een fiets voor Afrika zijn er alleen maar winnaars. Kortom: Een duurzaam en circulair TOP-uitje met een goed gevoel en uitermate geschikt als teambuilding activiteit!

Voorbeeld programma

13:00 uur – Opbouw op locatie
14:00 uur – Ontvangst, speluitleg en verdeling van de teams
14:30 – Het programma: Bouw een fiets voor Afrika
16:30 – Testronde op het parcours
16:50 – Prijsuitreiking en afsluiting
17:00 – Opruimen op locatie

De tijden kunnen geheel naar wens worden aangepast.

Aantal personen: 15 – 500
Tijdsduur: 3 uur
Extra optie: Engelstalig

Hoe ziet jouw ideale programma eruit? Geef je wensen bij ons aan en wij realiseren ze!

Alle teambuilding activiteiten

Cardboard Car

De Cardboard Car Challenge is hét ultieme teambuilding event. Van elk teamlid is volledige toewijding en inzet nodig om het bouwproces succesvol af te ronden.

Fiets voor Afrika

Bouw een fiets voor Afrika en versterk het teamgevoel met deze ultieme team challenge. Strijd met collega’s om de beste onderdelen en bouw gezamenlijk een kwalitatief uitstekende fiets, uitgerust met de mooiste accessoires.

Wijnproeverij

Een wijnproeverij is de ideale teambuildingactiviteit als afsluiter van een intensieve vergadering, trainingsdag of heisessie. Even ontspannen en genieten van een prachtige omgeving.

Reilen en Zeilen

Zeilen is een heerlijke bezigheid die zowel ontspannen ervaren kan worden als actief en enerverend. Afhankelijk van het doel dat je met jouw teambuildingsactiviteit hebt, kiezen we de zeilactiviteit die daarbij past.

Strandactiviteiten

Zeeland heeft de mooiste stranden van Nederland. Behalve een prachtig uitzicht bieden ze ook ontzettend veel mogelijkheden voor teambuildingactiviteiten.

Aangenaam

"Aangenaam: ik ben Daniela Verwilligen en neem je graag mee in de wereld van Zeeland Retreats..."