Reilen en Zeilen

Teambuilding: actief of ontspannen zeilen op de Oosterschelde

Zeilen is een heerlijke bezigheid die zowel ontspannen ervaren kan worden als actief en enerverend. Afhankelijk van het doel dat je met jouw teambuildingsactiviteit hebt, kiezen we de zeilactiviteit die daarbij past.

  1. Als actieve teambuildingsactiviteit waarbij samenwerken voorop staat.
  2. Als ontspannen bedrijfsuitje, gewoon gezellig samen genieten op het water.

1. Actieve teambuilding

Tijdens deze teambuildingactiviteit gaat jouw gezelschap als team aan de slag op een zeilboot, veelal als afsluiter van een theoretische coaching- of kennissessie over persoonlijke competenties, samenwerking en/of communicatie. Het zeilen gebeurt vervolgens onder begeleiding van een ervaren zeilinstructeur die uitleg over de praktische zaken geeft en een coach die monitort hoe de samenwerking verloopt.  

Tijdens het zeilen leren de deelnemers rollen en taken te verdelen en echt samen te werken als één succesvol team. Bij zeilen gaat het er namelijk niet alleen om dat iedereen zijn taken uitvoert, maar ook dat deze goed op elkaar afgestemd worden. Dit vergt communicatie, inzicht in elkaars uitdagingen en hulp bieden of vragen waar nodig. Sterktes en zwaktes komen hierbij vanzelf bovendrijven. Dat maakt van zeilen de ultieme teambuildingactiviteit.

Moet je kunnen zeilen? Nee, het liefst niet zelfs. Want juist als je iets heel nieuws leert, komt je ware ik naar boven. Zo leer je elkaar als team nog beter kennen en begrijpen. Het levert waardevolle inzichten op die niet alleen tijdens het zeilen, maar ook tijdens het reilen en zeilen in het dagelijks werk een absolute meerwaarde zullen betekenen.

2. Ontspannen bedrijfsuitje

Zeeland is een fantastisch nationaal park rijk: de Oosterschelde. Het is het ultieme decor voor een heerlijk dagje uit met collega’s. Zeeland Retreats organiseert een ontspannen zeildag met alles erop en eraan: hapjes en drankjes aan boord en eventueel ook een uitgebreide lunch, compleet diner of gezellige barbecue bij een horecagelegenheid aan wal. Ook is er ruimte voor een formeel programma, zoals een presentatie, heisessie of vergadering in combinatie met deze activiteit.

Voorbeeld programma

Welk doel heb jij voor ogen met je teambuildingactiviteit? Daar stemt Zeeland Retreats het hele programma op samen. We regelen alles van de locatie en coach tot de boot en catering. Een programma met Reilen en Zeilen zou er dan als volgt uit kunnen zien:

9.00 uur – Ontvangst op een mooie locatie aan wal
9.30 uur – Verrassende beginopdracht om de sfeer te zetten
9.45 uur – Theorie over persoonlijkheden en samenwerking
10.45 uur – Even een frisse neus halen in een mooie omgeving
11.00 uur – Interactieve opdrachten rondom samenwerking
12.30 uur – Uitgebreide lunch met heerlijke streekproducten 
13.30 uur – Aan boord! Na een korte uitleg over de rollen en taken, varen we uit. Het geleerde van de ochtend brengen we nu in de praktijk. Een coach geeft tijdens het zeilen feedback, wat de bewustwording verhoogt
15.30 uur – Tussendoor even een stop, hapje, drankje en stukje (zelf)evaluatie
15.45 uur – We varen gewoon verder óf organiseren een competitie tegen de andere teams
17.30 uur – Het harde werken heeft een lekkere borrel aan boord verdiend
18.00 uur – Naar huis óf naar een mooie locatie voor een afsluitend diner

Dit is slechts een voorbeeld programma. Allerlei varianten zijn mogelijk. Welke doelen wil jij bereiken? Wij stellen het ideale programma voor je samen.

Alle teambuilding activiteiten

Cardboard Car

De Cardboard Car Challenge is hét ultieme teambuilding event. Van elk teamlid is volledige toewijding en inzet nodig om het bouwproces succesvol af te ronden.

Fiets voor Afrika

Bouw een fiets voor Afrika en versterk het teamgevoel met deze ultieme team challenge. Strijd met collega’s om de beste onderdelen en bouw gezamenlijk een kwalitatief uitstekende fiets, uitgerust met de mooiste accessoires.

Wijnproeverij

Een wijnproeverij is de ideale teambuildingactiviteit als afsluiter van een intensieve vergadering, trainingsdag of heisessie. Even ontspannen en genieten van een prachtige omgeving.

Reilen en Zeilen

Zeilen is een heerlijke bezigheid die zowel ontspannen ervaren kan worden als actief en enerverend. Afhankelijk van het doel dat je met jouw teambuildingsactiviteit hebt, kiezen we de zeilactiviteit die daarbij past.

Strandactiviteiten

Zeeland heeft de mooiste stranden van Nederland. Behalve een prachtig uitzicht bieden ze ook ontzettend veel mogelijkheden voor teambuildingactiviteiten.

Aangenaam

"Aangenaam: ik ben Daniela Verwilligen en neem je graag mee in de wereld van Zeeland Retreats..."