Authentiek leiderschap met daadkracht

Training: Ontwikkel je leiderschap: een authentieke leider die inspireert

Soms past de manier waarop wij doelen willen bereiken niet (meer) bij onze manier van zijn en bij onze levensvisie. Dat kost veel energie en kan zelfs leiden tot wantrouwen bij collega’s. Echte authentieke leiders zijn daarentegen de beste inspiratoren die een bedrijf zich kan wensen. Zij werken vanuit hun levensmissie en weten anderen op een natuurlijke manier te inspireren en mee te nemen.

Doel van de training

De training zet deelnemers in hun kracht en is de aanzet tot duurzame gedragsverandering. Authentiek leiders maken van medewerkers fans die verbinding voelen met elkaar en met het bedrijf, waardoor ook hún motivatie en daadkracht stijgt. Zo worden doelen bereikt die men eerder niet voor mogelijk hield.

Inhoud

Authentiek zijn, vereist dat je weet wie je bent. Daarom gaan de deelnemers tijdens de training op zoek naar hun intrinsieke motivatie en drijfveren. En ontdekken ze wat hen tegenhoudt om authentiek en daadkrachtig te zijn. De deelnemers leren die drempels te overwinnen en zichzelf te laten zien.

Voor wie is de training bedoeld?

De training is bedoeld voor (aankomend) leidinggevenden/managers die zichzelf en hun leiderschap verder willen ontwikkelen.

Opbrengsten aan het einde van de training:

  • zijn de deelnemers zich bewust van hun eigen gedrag en stijl van communiceren, en het effect daarvan op anderen.
  • kunnen de deelnemers hun team(s) vanuit overtuiging leiden en motiveren.

Duur van de training

Deze training bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen van elk 3,5 uur. In de ochtend wordt op een inspirerende en interactieve manier aandacht besteed aan de theorie. Na een smakelijke lunch volgt in de middag een activiteit (optioneel, meerdere mogelijkheden) en kunnen de teamleden het geleerde direct in de praktijk brengen.

Alle trainingen

Ondernemingsraad trainingen

Als OR heb je een belangrijke taak: de belangen behartigen van de medewerkers en organisatie. Om die taak zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, zijn specifieke kennis en competenties nodig. Die helpen we je te verkrijgen en (door)ontwikkelen. Wij zorgen voor interessante, praktijkgerichte trainingen.

Diversiteit en inclusie op de werkvloer

Ieder mens is uniek. Dus is het heel normaal is dat we allemaal anders denken en andere oplossingen verzinnen. Wat een kans! Want dat betekent dat meerdere hersenen samen méér potentie hebben. Eén van de voorwaarden om dat potentieel te kunnen benutten, is dat een ieder zijn of haar mening kan uiten.

Authentiek leiderschap met daadkracht

Soms past de manier waarop wij doelen willen bereiken niet (meer) bij onze manier van zijn en bij onze levensvisie. Dat kost veel energie en kan zelfs leiden tot wantrouwen bij collega’s. Echte authentieke leiders zijn daarentegen de beste inspiratoren die een bedrijf zich kan wensen.

Doelgericht communiceren

In samenwerken vormt communicatie een belangrijke succesfactor. Is de onderlinge communicatie goed, dan kunnen organisaties alles bereiken wat ze maar willen. Miscommunicatie kan daarentegen veel kapotmaken en onderling tot conflicten leiden. Conflicten die zich vaker zullen herhalen zolang de communicatie niet structureel verbetert.

‘Yes, een klant!’-dag

Hoe blij zijn jouw medewerkers met een klant? En hoe blij zijn je klanten met jouw medewerkers? Tijdens de ‘Yes, een klant!’-dag zorgen we dat jouw medewerkers staan te springen bij het zien/horen van een klant en dat jouw klanten dat volop ervaren. Gun jij jouw team het ‘Yes, een klant!’-gevoel en jouw klanten een optimale klantbeleving?

Sterke Teams – Het nieuwe samenwerken 3.0

Als sterk team, samen richting succes. Dat is wat je wilt als onderneming. Maar hoe houd je de motivatie hoog als een deel van de medewerkers op afstand werkt? En online vergaderen (mogelijk) de nieuwe norm wordt? Wat maakt dat medewerkers zich ook in uitdagende tijden gehoord, gewaardeerd en verbonden blijven voelen?

Aangenaam

"Aangenaam: ik ben Daniela Verwilligen en neem je graag mee in de wereld van Zeeland Retreats..."