Diversiteit en inclusie op de werkvloer

Training: Samen méér bereiken met diversiteit en inclusie op de werkvloer

Ieder mens is uniek. Dus is het heel normaal is dat we allemaal anders denken en andere oplossingen verzinnen. Wat een kans! Want dat betekent dat meerdere hersenen samen méér potentie hebben. Eén van de voorwaarden om dat potentieel te kunnen benutten, is dat een ieder zijn of haar mening kan uiten. Zonder oordeel, vrij, creatief en doelgericht. Zo behaal je samen de best mogelijke resultaten!

Doel van de training

De training geeft de deelnemers meer inzicht in -en begrip voor- elkaars denkwijzen. Door vervolgens elkaars kwaliteiten voorop te stellen en gericht in te zetten, kunnen doelen optimaal worden gerealiseerd. Met als resultaat dat het bedrijf naar een hoger plan wordt getild.

Bestendig voor de toekomst.

Inhoud

Deze training daagt de deelnemers uit om uit hun comfortzone te stappen en zonder oordeel contact te maken met de ander. Nieuwsgierig te zijn en waarderend. Verschillende meningen en ideeën te omarmen, om uiteindelijk samen tot betere resultaten te komen.

Voor wie is de training bedoeld?

De training is ideaal voor afdelingen/teams waarin verschillen bestaan in geslacht, leeftijd, opvattingen en cultuur. Voor vrijwel ieder team dus. Want zijn we niet feitelijk allemaal nét een beetje verschillend?

Opbrengsten aan het einde van de training:

  • zijn de deelnemers zich bewust van hun eigen normen, waarden en overtuigingen.
  • kunnen zij wezenlijk contact maken met (de overtuigingen en waarden van) collega’s.
  • voelen de deelnemers zich veiliger om hun mening te uiten.
  • zijn de deelnemers in staat elkaars sterke kanten doelgericht in te zetten en waar nodig compromissen te sluiten.
  • opereren de deelnemers samen meer als team.

Duur van de training

Deze training bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen van elk 3,5 uur. In de ochtend wordt op een inspirerende en interactieve manier aandacht besteed aan de theorie. Na een smakelijke lunch volgt in de middag een activiteit (optioneel, meerdere mogelijkheden) en kunnen de teamleden het geleerde direct in de praktijk brengen.

Alle trainingen

Ondernemingsraad trainingen

Als OR heb je een belangrijke taak: de belangen behartigen van de medewerkers en organisatie. Om die taak zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, zijn specifieke kennis en competenties nodig. Die helpen we je te verkrijgen en (door)ontwikkelen. Wij zorgen voor interessante, praktijkgerichte trainingen.

Diversiteit en inclusie op de werkvloer

Ieder mens is uniek. Dus is het heel normaal is dat we allemaal anders denken en andere oplossingen verzinnen. Wat een kans! Want dat betekent dat meerdere hersenen samen méér potentie hebben. Eén van de voorwaarden om dat potentieel te kunnen benutten, is dat een ieder zijn of haar mening kan uiten.

Authentiek leiderschap met daadkracht

Soms past de manier waarop wij doelen willen bereiken niet (meer) bij onze manier van zijn en bij onze levensvisie. Dat kost veel energie en kan zelfs leiden tot wantrouwen bij collega’s. Echte authentieke leiders zijn daarentegen de beste inspiratoren die een bedrijf zich kan wensen.

Doelgericht communiceren

In samenwerken vormt communicatie een belangrijke succesfactor. Is de onderlinge communicatie goed, dan kunnen organisaties alles bereiken wat ze maar willen. Miscommunicatie kan daarentegen veel kapotmaken en onderling tot conflicten leiden. Conflicten die zich vaker zullen herhalen zolang de communicatie niet structureel verbetert.

‘Yes, een klant!’-dag

Hoe blij zijn jouw medewerkers met een klant? En hoe blij zijn je klanten met jouw medewerkers? Tijdens de ‘Yes, een klant!’-dag zorgen we dat jouw medewerkers staan te springen bij het zien/horen van een klant en dat jouw klanten dat volop ervaren. Gun jij jouw team het ‘Yes, een klant!’-gevoel en jouw klanten een optimale klantbeleving?

Sterke Teams – Het nieuwe samenwerken 3.0

Als sterk team, samen richting succes. Dat is wat je wilt als onderneming. Maar hoe houd je de motivatie hoog als een deel van de medewerkers op afstand werkt? En online vergaderen (mogelijk) de nieuwe norm wordt? Wat maakt dat medewerkers zich ook in uitdagende tijden gehoord, gewaardeerd en verbonden blijven voelen?

Aangenaam

"Aangenaam: ik ben Daniela Verwilligen en neem je graag mee in de wereld van Zeeland Retreats..."