Sterke Teams – Het nieuwe samenwerken 3.0

Training: Een Sterk Team volgens het nieuwe samenwerken 3.0

Als sterk team, samen richting succes. Dat is wat je wilt als onderneming. Maar hoe houd je de motivatie hoog als een deel van de medewerkers op afstand werkt? En online vergaderen (mogelijk) de nieuwe norm wordt? Wat maakt dat medewerkers zich ook in uitdagende tijden gehoord, gewaardeerd en verbonden blijven voelen?

Doel van de training

Medewerkers leren hoe zij -ook in veranderende tijden- effectief kunnen samenwerken met collega’s en leidinggevenden. Het bedrijf groeit en de medewerkers zullen gaan stralen. Samen sterk en naar een hoger niveau.

Inhoud

Tijdens de training bepalen we gezamenlijk jullie teamdoel. We onderzoeken waar drempels zitten, en hoe jullie deze samen kunnen overwinnen. Vervolgens bepalen we een weg om het gestelde teamdoel te bereiken.

Voor wie is de training bedoeld?

De training is ontwikkeld voor enthousiaste teams die het lef hebben om uitdagingen aan te gaan en ze te overwinnen.

Opbrengsten aan het einde van de training:

  • weet iedere deelnemer wat het teamdoel is.
  • beschikken de deelnemers over concrete en praktische handvatten voor doelgerichte communicatie en samenwerken.
  • weten ze elkaars sterke kanten doelgericht in te zetten.
  • durven ze samen dingen die ze niet eerder deden.

Duur van de training

Deze training bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen van elk 3,5 uur. In de ochtend wordt op een inspirerende en interactieve manier aandacht besteed aan de theorie. Na een smakelijke lunch volgt in de middag een activiteit (optioneel, meerdere mogelijkheden) en kunnen de teamleden het geleerde direct in de praktijk brengen.

Alle trainingen

Ondernemingsraad trainingen

Als OR heb je een belangrijke taak: de belangen behartigen van de medewerkers en organisatie. Om die taak zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, zijn specifieke kennis en competenties nodig. Die helpen we je te verkrijgen en (door)ontwikkelen. Wij zorgen voor interessante, praktijkgerichte trainingen.

Diversiteit en inclusie op de werkvloer

Ieder mens is uniek. Dus is het heel normaal is dat we allemaal anders denken en andere oplossingen verzinnen. Wat een kans! Want dat betekent dat meerdere hersenen samen méér potentie hebben. Eén van de voorwaarden om dat potentieel te kunnen benutten, is dat een ieder zijn of haar mening kan uiten.

Authentiek leiderschap met daadkracht

Soms past de manier waarop wij doelen willen bereiken niet (meer) bij onze manier van zijn en bij onze levensvisie. Dat kost veel energie en kan zelfs leiden tot wantrouwen bij collega’s. Echte authentieke leiders zijn daarentegen de beste inspiratoren die een bedrijf zich kan wensen.

Doelgericht communiceren

In samenwerken vormt communicatie een belangrijke succesfactor. Is de onderlinge communicatie goed, dan kunnen organisaties alles bereiken wat ze maar willen. Miscommunicatie kan daarentegen veel kapotmaken en onderling tot conflicten leiden. Conflicten die zich vaker zullen herhalen zolang de communicatie niet structureel verbetert.

‘Yes, een klant!’-dag

Hoe blij zijn jouw medewerkers met een klant? En hoe blij zijn je klanten met jouw medewerkers? Tijdens de ‘Yes, een klant!’-dag zorgen we dat jouw medewerkers staan te springen bij het zien/horen van een klant en dat jouw klanten dat volop ervaren. Gun jij jouw team het ‘Yes, een klant!’-gevoel en jouw klanten een optimale klantbeleving?

Sterke Teams – Het nieuwe samenwerken 3.0

Als sterk team, samen richting succes. Dat is wat je wilt als onderneming. Maar hoe houd je de motivatie hoog als een deel van de medewerkers op afstand werkt? En online vergaderen (mogelijk) de nieuwe norm wordt? Wat maakt dat medewerkers zich ook in uitdagende tijden gehoord, gewaardeerd en verbonden blijven voelen?

Aangenaam

"Aangenaam: ik ben Daniela Verwilligen en neem je graag mee in de wereld van Zeeland Retreats..."